Digitaal

Geostick verhoogt productiviteit met HP Indigo WS6600 Digital Presses

Amstelveen, 12 februari 2013 - Het Uithoornse bedrijf Geostick, totaalleverancier op het gebied van etiketten en etiketteermachines, heeft drie HP Indigo WS6600 Digital Presses aangeschaft. Hiermee wordt de productiviteit van haar werkzaamheden verhoogd en kan Geostick tegemoet komen aan de wensen van de markt.

Alle nieuwe drukpersen hebben de In-Line Priming (ILP) optie, waarmee een watervaste coating wordt toegevoegd aan standaard papier en synthetische substraten. Voor Geostick was deze functie belangrijk bij de aankoopbeslissing van deze digitale drukpers, omdat het tijd bespaart in het drukproces waardoor de offline substraatbehandeling kan worden overgeslagen.

"We hadden al drie HP Indigo WS6000 Digital Presses in gebruik, waar we erg tevreden mee waren. Inmiddels was het tijd voor een upgrade en daarom was de HP Indigo WS6600 een logische keuze", zegt Cees Schouten, technical director van Geostick. "Voorheen moesten we onze materialen buiten het drukproces om impregneren. We wisten dat het veel efficiënter zou zijn om dit in line te doen zodat we de kosten kunnen drukken. We kunnen dankzij ILP meer werk doen in dezelfde tijd, waardoor klanten profiteren van kortere doorlooptijden."

Veelzijdige machine

Geostick was onder de indruk van de korte setup-tijd van de HP Indigo WS6600 en de mogelijkheid om af te drukken op substraten van 12-450 microns zoals papier en plastic. Schouten noemt de drukpers een veelzijdige machine, ideaal voor het afdrukken van etiketten voor bijvoorbeeld grote klanten in de chemische- en voedingsindustrie. Ook voor labels met een logistieke toepassing, zoals een QR-code die geautomatiseerd moet worden uitgelezen, leent de drukpers zich prima. Het bedrijf ervaart bovendien een verbeterde automatische kalibratie van de HP Indigo WS6600 Digital Press ten opzichte van voorgaande modellen, wat de pers meer stabiliteit geeft bij gelijke volumes.

"Een groot voordeel van de HP Indigo WS6600 is de verlaging van de drukkosten, waardoor we minder geld uitgeven per vierkante meter", zegt Schouten. "We kunnen deze kostenverlaging doorberekenen aan onze klanten om zo onze concurrentiepositie te versterken. De drukpers vergt weinig tot geen operator tussenkomst waardoor nog meer geld wordt bespaard."

Kwaliteit en snelheid staan voorop

Geostick wil haar flexibiliteit behouden voor haar klanten. Hoge drukkwaliteit, snelheid, verschillende oplagen, wisselende kleuren en een ruim substratengamma zijn van belang. Dankzij de HP Indigo WS6600 Digital Press kon Geostick recent een grote opdracht aannemen en leverde het binnen 24 uur 20.000 labels aan een belangrijke klant.

"Meer 'uptime' van de drukpers betekent dat we meer werk kunnen doen, terwijl we ook een hogere doorloopsnelheid kunnen bieden", concludeert Schouten. "We verwachten dat we hierdoor 10 procent kunnen groeien als de drie nieuwe persen zijn geïnstalleerd. We kijken er naar uit om nieuwe klanten te verwelkomen".

Geostick gebruikt al HP Indigo drukpersen sinds 2005, toen het de HP Indigo press ws4050 aanschafte.

De HP Indigo WS6600 Digital Press heeft een druksnelheid van maximaal 30 meter per minuut in full colour. Ook is de pers voorzien van de Enhanced Productivity Mode, waardoor Geostick tot 40 meter per minuut in kleur kan printen.