Geschiedenis


Geschiedenis


De Geostick Labels & Tags voorheen Herald historie

De historie van Geostick Labels & Tags bestaat uit een aaneenschakeling van mijlpalen, innovatieve bedrijfsontwikkelingen en succesvolle groeimomenten. Oprichter en oud-directeur René Gentenaar had letterlijk inkt in zijn aderen en maakte vanaf de zestiger jaren een succesvolle carrière door in de etikettenbranche. Hij werkte zich op van drukker, bedrijfsleider tot vestigingsmanager van de inmiddels ter ziele gegane Nationale Etikettenfabriek aan de Sterreschansweg in Nijmegen. In 1979 startte hij in de avonduren naast zijn vaste baan zijn eigen etikettendrukkerij Harefa. Hij begon in een oude varkensschuur. In 1987 besloot hij om geheel zelfstandig te worden. Al snel groeide zijn bedrijf uit de jas en betrok Harefa een pand van 1.000m² op het industrieterrein aan de Middenkampweg in Nijmegen. De groei hield aan en ook op de nieuwe locatie bleek de ruimte al snel weer te klein. Nog geen anderhalf jaar later werd dan ook de productieruimte uitgebreid met nog eens 1.500m².

De naam "Herald"

In 1990 werd Harefa overgenomen door het Amerikaanse concern Intermec en René Gentenaar bleef nog tijdelijk aan als directeur van de Nederlandse Intermec vestiging. Maar het zelfstandig ondernemerschap begon weer te kriebelen en hij besloot om toch weer een eigen etikettendrukkerij te starten. Bovendien werd hij benaderd door enkele oude klanten die graag weer zaken met hem wilden doen. Op weg naar Engeland, voor de aanschaf van een nieuwe etikettenpers, las hij de krant Herald Tribune. Dat bracht hem op een idee. "Herald" leek hem een mooie internationaal klinkende naam voor zijn nieuwe bedrijf. Herald Speciaaldrukkerij was geboren.

Nieuwbouw

In 1992 ging René Gentenaar vanuit een huurpand op industrieterrein Ambachtsweg in Malden aan de slag met zijn nieuwe bedrijf Herald Speciaaldrukkerij. Één van de meest belangrijke en trouwste klanten van het eerste uur was Shell. Herald drukte vanaf het begin de vertrouwde gegomde Shell-spaarzegels tot het moment dat Shell zo'n 25 jaar later besloot met de zegels te stoppen. Een immense klus waarbij een beroep werd gedaan op ambachtelijk vakmanschap en logistiek inzicht. Ook de distributie van de spaarzegels maakte deel uit van deze opdracht. De Shell-spaarzegelproductie loopt dan ook als een rode draad door de hele Herald historie. Binnen één jaar na oprichting van Herald, werd de productiecapaciteit uitgebreid van één naar vijf machines. Ook op deze locatie werd de ruimte vanwege de snelle groei al weer gauw te klein en was het letterlijk passen en meten. Er werd daarom besloten om een nieuwbouw pad te vestigen op industrieterrein De Sluisweg in Malden. In 1996 werd het nieuwe bedrijfspand van Herald opgeleverd en kon het bedrijf hier de succesvol ingezette koers voortzetten. Ook hier werd de productiecapaciteit snel uitgebreid met nieuwe machine en nieuwe medewerkers. Ook dit nieuwe bedrijfspand bleek snel te klein en er werd een productiehal aangebouwd. In 2009 wilde oud-directeur René Gentenaar het wat rustiger aan gaan doen en besloot hij zijn bedrijf te verkopen. Uiteindelijk werd Herald Speciaaldrukkerij in 2011 overgenomen door Geostick. Herald Speciaaldrukkerij ging onder haar oorspronkelijke naam als zelfstandige vestiging met een nieuw management verder. Geostick zag bij deze overname vooral een toegevoeged waarde in de geografische ligging met het oog op de markt in Zuid-Nederland en aangrenzende buurlanden België en Duitsland. Bovendien was het specialisme van Herald als producent van niet-zelfklevende etiketten een perfecte verrijking van het productportfolio van Geostick.

Herald labels & tags

In 2014 werd de naam aangepast in Herald labels & tags, zodat de vlag beter de lading dekt en meteen duidelijk wordt waar het bedrijf voor staat. Anno 2015 werken er 23 mensen en beschikt het bedrijf over een modern machinepark. Ambachtelijke kwaliteit, logistiek en efficiency zijn nog steeds het bovenste gebod, maar ook maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel. Onlangs ontving Herald labels & tags nog de FSC-certificering. Een prettige werksfeer, gemotiveerde en vakbekwame medewerkers, maar vooral de uiterst klantvriendelijke service maken Herald labels & tags tot een gerenommeerde en betrouwbare marktspeler. De geschiedenis van Herald kenmerkt zich door een aaneenschakeling van successen en zowel directie als medewerkers zien de toekomst dan ook met het grootste vertrouwen tegemoet. 

Geostick Labels & Tags

Per 1 april gaan alle divisies verder onder de overkoepelende naam Geostick. Herald labels & tags wordt daarom Geostick Labels & Tags.